DENİZLİ / PAMUKKALE - Irlıganlı Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel Ortaokulu

Etkileşimli Tahta İle İlgili Uyulması Gereken Kurallar

26-12-2023

Etkileşimli Tahta sınıf rehber öğretmeninin, derse giren öğretmenlerin ve öğrencilerin sorumluluğundadır.

2.     Etkileşimli Tahta ekranına sivri uçlu kalem ya da benzeri cisimlerle dokunmayınız, sıvı temasından kaçınınız.

3.     Etkileşimli Tahta donanımının kasa kısmına asılmayınız. Sürgü sistemini dikkatli kullanınız.

4.     Priz ve kablolarla oynamayınız. Telefon, tablet gibi cihazları şarj etmeyiniz.

5.     Etkileşimli Tahta iç kısmında bulunan USB, HDMI, RJ45 kablo bağlantılarına müdahale etmeyiniz.

6.     Etkileşimli Tahta ve donanımına herhangi bir nesne atmayınız ve vurmayınız.

7.     Etkileşimli Tahta havalandırma boşluklarını kapatmayınız ve üzerine eşya koymayınız.

8.     Masaüstünde bulunan mevcut program, ders içerik kısayollarını silmeyiniz ve sisteme yetkisiz müdahale etmeyiniz.

9.     Dokümanlarınızı D: dizinine arşivleyebilirsiniz.  Masaüstüne yüklenen dosyalar, disk dolu hatası ile karşılaşıldığında silinmektedir.

10.Etkileşimli Tahta sistemine kesinlikle lisanssız program yüklenmeyecektir. Sorumluluk yükleyene aittir. Öğretmen

ve öğrenciler bu konuda hassasiyet göstermelidirler.

11.Etkileşimli Tahta ile ilgili karşılaşılan sorunlarda BT Rehber Öğretmeninden yardım isteyiniz. Bireysel müdahalede

bulunmayınız.

12.Etkileşimli Tahtayı temizlerken sistem açık olmamalıdır. Ekranı temizlerken yumuşak ve hafif nemli bez kullanılmalı,

kimyasal temizleyiciler kullanılmamalıdır.

13.Etkileşimli Tahtanın son derse giren öğretmen tarafından ders bitiminde usulüne uygun olarak kapatılması

sağlanmalıdır. Sınıf başkanı ve yardımcısı da bu konuda dikkatli olmalıdır.

Yayın: 26.12.2023 - Güncelleme: 22.04.2024 11:38 - Görüntülenme: 41