T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / PAMUKKALE - Irlıganlı Şehit Piyade Onbaşı Bayram Güzel Ortaokulu

OKULUN TARİHÇESİ

...

OKULUN TARİHSEL GELİŞİMİ:

Eski okulumuz Köy muhtarı Kadir AKYEL imece usulü ve köy halkının yardımı ile zamanın Denizli Valisi Münir GÜNEY tarafından 1970 tarihinde temeli atılmış olup, 1969-1970 öğretim yılında öğrenciler eski ilkokul bahçesinde yapılmış tek dershanede eğitim ve öğretime başlamış, ertesi sene birinci sınıflar sabahçı, ikinci sınıflar öğleci olarak okula devam etmişlerdir. Okulumuzun yapımı hızlı bir şekilde devam etmiş ve 1971 yılında tamamlanmıştır.

1971-1972 öğretim yılı başında Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim genel Müdürü İbrahim CENGİZ, Denizli Valisi Münir GÜNEY, Denizli Milli Eğitim Müdürü Kamil BAYKARA ve diğer daire müdürleri, çevre köy kasaba yetkilileri ve Irlıganlı Köyü vatandaşlarının katılımı ve görkemli bir törenle okulumuz eğitim ve öğretime ortaokul statüsünde başlamıştır.

İlk ortaokul Müdürü Ahmet ÇALIŞ' tır..

1984-1985 eğitim öğretim yılında okulumuz Denizli ili merkezinde ilköğretim okulu olarak birleştirilmiştir. Okul Müdürü Hüseyin DOĞU' dur. Binamız yeterli olmadığından dolayı İş Eğitimi dersleri eski ilkokul binasının bir bölümünde görülmeye devam etmiştir.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin %95' i Denizli' deki çeşitli liselerde eğitim ve öğretime devam ederek eğitimini tamamlamaktadırlar.

Zamanın okul müdürü Atıf ÇELİK, dernek başkanı Saim GÜLEÇ ve yönetim kurulu üyeleri okulumuza kalorifer tesisatı döşenmesi için girişimde bulunmuş, bu girişimler 3 sene devam etmiş olup, 1995-1996 öğretim yılında okulumuza kalorifer tesisatı yaz tatilinde döşenmiş, diğer eksiklikler sömestre tatilinde tamamlanarak II. Kanaat dönemi başında okulumuzdaki eğitim öğretim daha temiz ve sağlıklı bir ortama kavuşmuştur. 1996 öğretim yılı başında Eldenizli Köyü ilkokulu taşımalı ilköğretim okulu statüsüne, Küçükdere  köyü öğrencileri de  1997-1998 öğretim yılından itibaren okulumuza taşınmalı olarak eğitim – öğretim görmektedirler.

 

 Toki tarafından yapılan 24 derslikli yeni binayı Şubat 2009 tarihinde taşınılmış, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla da tüm eşyalarımız yenilenmiş durumdadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.03.2017 - Güncelleme: 22.04.2024 11:37 - Görüntülenme: 958
  Beğen | 2  kişi beğendi